Het proces van het maken van wijn

Wijn maken is een vrij eenvoudig proces om te doen. Je kunt het zelfs thuis doen, aangezien de ingrediƫnten meestal verkrijgbaar zijn in je plaatselijke winkel. Er zijn momenteel vijf stappen waarmee je wijn kunt maken. Deze stappen zijn oogsten, pletten en persen, fermenteren, klaren en rijpen en bottelen. Het kan wat oefening vergen om het goed te krijgen, maar je eerste poging levert waarschijnlijk een positief resultaat vanwege de eenvoudige procedure om wijn te maken. Houd er rekening mee dat niet alle wijn beter smaakt naarmate je hem langer laat rijpen. De smaak die het resultaat is van het rijpen van wijn is afhankelijk van de hoeveelheid tannines die het bevat en het houten vat dat de wijn bevat. Tannines vind je in de verschillende delen van de druif die je gebruikt tijdens het breek- en persproces. Rode wijn bevat doorgaans meer tannines dan witte wijn. Tannine kan ervoor zorgen dat wijn tot 40 jaar of langer goed blijft. Het is een geweldig natuurlijk conserveermiddel dat ervoor zorgt dat wijn goed smaakt tijdens het rijpen. Het smaakt meestal bitter als de wijn jong is. Maar naarmate de tijd verstrijkt, verdwijnt het in de wijn, wat wijn die specifieke geur en smaak geeft.

Waarom zijn er erg dure wijnen?

Sommige wijnen zijn schandalig duur en worden beschouwd als een luxeproduct. De reden hiervoor is de manier waarop het wordt geproduceerd. De bepalende factor van dure wijnen is de tijd die wordt besteed aan het kweken van de ingrediƫnten en het rijpingsproces. Wijngaarden met zijn wijnbouw palen maken vaak gebruik van ingewikkelde methoden om druiven te telen, wat resulteert in een minder maar intensere opbrengst. Ze rijpen ook wijn met ingewikkelde procedures en met het gebruik van dure materialen zoals eiken vaten. Al het geld dat je uitgeeft aan deze dure wijnen is het resultaat van deze methoden die echt bepalend zijn voor de perfecte proeverij van wijnen.

Waarom hebben wijnen verschillende kleuren?

De reden dat rode wijn een donkerrode kleur heeft of de witte wijn een gouden kleur is vanwege de gebruikte druiven. Het pigment van de schil van druiven bepaalt de kleur van de wijn die je maakt. Tijdens het pletten en persen giet je eenvoudig al je druiven in een emmer om ze te pletten. Er komt geen proces bij kijken waarbij je de schil van de druiven verwijdert. Dus welke kleur druiven je ook oogst in je wijngaard, het zal de kleur zijn van de wijn die je gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.